Избор на кухненски уреди

Техниката, сама по себе си не прави кухнята. Тя просто може да бъде най-важният аспект на вашето кухненско пространство. В крайна сметка, основната функция на кухнята е в нея да се подготвя и готви храна.

Направете кухнята си по-атрактивна. Добре е да погледнете и полезните съвети на професионалистите от тук.

picture 025

В идеалния случай, според интериорните дизайнери, трябва да изберете вашето кухненско обзавеждане на първо място, а след това да изберете уредите, които се вписват в този интериор. Ако се влюбите в огромен хладилник, ще имате ли място за голяма печка с котлони? Ще трябва да направите компромиси.

Готварски плотове

На газ, електрически или индукционен? Изборът е личен, макар и не чуваме често за хора, които преминават от газ на електричество. При избора на плот за работа, помислете за ефективността: колко топлина се губи от горелката до тигана? С газ, губите около 40%, казват специалистите. От друга страна, с индуктивно затопляне- работи с електричество, но затопля бързо като на газ – те губят най-малко количество топлина. Индукционният плот не е традиционен, но сега се завръща на пазара доста успешно сега. Индукционният плот със сигурност ще ви спести време, защото може да накара тенджера с вода да закипи по-бързо, отколкото можете да направи това високо-ефективната газова система.

При пазаруване за газови котлони, попитайте за променливо управление, което означава, колко дълго може да се задържи да „къкри“ без пламъкът да излиза. Потърсете решетъчни горелки, изработени от чугун или метал, който пренася топлината за по-кратко време от горелката до тиган.

Фурна

Високо ефективна конвекционна фурна, която разпръсква топлината с вентилатор, за да се приготви храната по-бързо и по-равномерно, ще ви помогне да сложите вечерята на масата по-бързо, отколкото с традиционната фурна.

Абсорбатор

Един истински плот изисква качествена вентилационна система, която няма да вдига невероятен шум като на летище в кухнята. Ако чувате звука на засмукване, а не действието на мотора, това е нещо добро. Ако ви притеснява шума, помислете модел, който може да бъде с външни двигатели.

Хладилници / фризери

Спокойно можете да купите хладилник с необходимите ви размери, който ще изглежда като вграден в шкафа. При оценяването на ефективността на хладилника, качеството се свежда до компресора. Едно – компресорните модели, които захранват хладилник и фризер, работят двойно повече време, за да се поддържа влажен хладилника и сух и студен фризера. Моделите с двоен компресор струват повече, но ще ви позволят да поддържате прясната храна по-дълго.

Микровълнова печка

Микровълновата печка може да заема много място, без значение къде сте я сложили: на тезгяха, вградени в шкафове или над плот. Така че ако искате микровълновата печка да работи два пъти по-здраво за вас, помислете за конвекционна микровълнова печка.