За и против плъзгащите, джобни интериорни врати

Джобните интериорни врати (това са плъзгащи врати, които влизат в така наречения джоб – вградени вътре в стената) ще създадат излюзията за допълнително пространство в дома ви, както и ще внесат допълнително архитектурно очарование, но също както повечето модели врати тези също имат своите недостатъци.

А дали да изберем еднокрила или двукрила врата и кое налага това – вижте тук. Ще ви помогне и при избора на плъзгаща врата.

В тази статия сме решили да ви представим някои от основните позитиви и негативи на този тип врати, за да можете по – лесно да решите дали това са най – подходящите модели за вашия дом. След това можете да разгледате вратите на Борман България – изключително голямо разнообразие от модели.

Много хора обожават джобните врати. Няма значение дали са традиционните или модерни такива, те са един особено интересен и привлекателен детайл към вашия дом. Джобните врати са идеалното решение за малката баня където мястото не достига за една обикновена врата. Освен за бани, тези врати са перфектни и за гардеробни, килери и перилни помещения, както и за връзка между две по – малки стаи. Много умно и идейно решение е да се сложи огледало на самата джобна врата, което освен, че ще създаде илюзията за по – широко помещение, но и ще бъде от изключително голямо удобство за самите вас. Джобните врати са подходящи и за разделяне на едно по – голяма стая на две отделни. От Борман съветват все пак да внимавате с избора си на врата за банята – за предпочитане е да е от МДФ материал, или да е алуминиева.

Обикновено повечето врати от този модел са направени от дърво, то ще е чудесен контраст на белите кухненски шкафове и чудесно допълнение на модерната баня. Джобните врати създават по – особено лично пространство от останалите видове интериорни врати.

Колкото и да са красиви, оригинални, съвременни, модерни, тези врати със сигурност не са проектирани да са достатъчно дебели, за да изолират шумовете от съседните стаи. Така ще чувате перфектно звуците на децата, които играят в съседното помещение или пък звука на телевизора. Това не е толкова приятно ако сте се съсредоточили и работите или спите, но е добро решение, когато имате малки деца и искате постоянно да сте информирани с какво се занимават. Все пак от Борман предупреждават винаги за ниската звукоизолираност на плъзгащите врати.

Джобните врати ви позволяват да играете с различните текстури, от които са направени без да е нужно да се замисляте толкова много поради простата причина, че вратите остават скрити през определен период от време.

Те също така често предлагат възможности за включване на нови подробности и детайли на самите тях като по този начин можете по всяко време да ги персонализирате и наистина да станат уникални и неповторими. Нещо, което се отчита като недостатък обаче е, че джобните врати са много тежки, така че трябва да бъде внимателно избирано къде точно да се поставят, най- добре е да е на изключително здрава и стабилна стена, а не на носеща се такава.

Един от недостатъците и свързан с това, че понякога джобните врати, за да покрият цялото пространство, за което са предназначени трябва да се направят много високи, това, разбира се, добавя и допълнително тегло към вече и без това тежката врата и води до проблеми с отварянето, затварянето и заключването и особено от по – малките членове на семейството.

Джобните врати могат да помогнат за регулиране на достъпа до откритите пространства на къщата. Но сложната система от множество плъзгащи се джобни врати означава, че структурната цялост на самата стена може да бъде намалена, защото кухината на вратите е разположена в самите стени. Когато говорим за джобни врати е най – добре преди избора да се консултирате с професионалист, който да ви насочи и да отговори на въпросите, които ще изникнат в процес на работа. Ако все още мястото, на което ще бъде поставена тази врата се строи, няма да е лошо да се проведе разговор и със самия архитект, който да даде предложения, идеи и насоки.